By Alpha Nederland |

Verslag: trainingsdag 10 januari 2015

Op zaterdag 10 januari 2015 heeft Alpha ruim 650 mensen getraind. Wat is Alpha eigenlijk? Wat is de visie? En hoe ziet een Alpha avond eruit? Alle basisingrediënten van een Alpha zijn de revu gepasseerd. Volgens vele deelnemers een goed initiatief!

De dag begint goed met een overzicht van wat er gebeurt met Alpha over de wereld. Het filmpje 'best of the best' is, met de woorden van Louie Giglio 'nog maar een teaser van de trailer van de grotere trailer van de epische film van Alpha'. Als dat niet veelbelovend is weten wij het ook niet meer!

De directeur van Alpha, Arnoud Drop, opent de dag vervolgens met een inspirerende speech. 'Wij zijn brengers van herstel', aldus Drop.

Dezelfde boodschap, maar een nieuw jasje

Aan de hand van het volgende filmpje legt Arnoud uit 'dat Alpha nog steeds dezelfde boodschap heeft als altijd, alleen in een nieuw jasje'.

Vervolgens passeren alle onderdelen van een Alpha avond de revu. Te beginnen met de visie van Alpha; de herevangelisatie en transformatie van onze maatschappij!

Om die visie handen en voeten te geven komt Alpha volgend jaar met een nieuwe campagne met Bear Grylls. Al eerder heeft Alpha met hem samengewerkt, en dat leverde deze mooie commercial op!

De nieuwe Alpha Youth Film Series (AYFS) komen ook uitgebreid aan het woord. Deze filmpjes zijn speciaal voor jongeren gemaakt, en helpen lokale Alpha's om nog eenvoudiger Alpha te geven. Als voorbeeld dit filmpje van de rechter en zijn vriend;

Voor de overige AYFS filmpjes klik je hier.

Ministry

Een belangrijk onderdeel bij Alpha is ministry; bidden voor elkaar. Jeannette Westerkamp legt uit hoe dat werkt, maar nog leuker; ze heeft een filmpje van hoe het vooral NIET moet!

Als afsluiter het lied 'feel' van Robbie Williams. Minella van Bergeijk, (pre)marriage course coördinator; 'Robbie heeft een enorm gat in zijn ziel, je ziet dat de tranen echt zijn. Ik werd er stil van toen ik dit zag. Zeker als je je beseft hoeveel mensen er ook rondlopen met zo'n gat. En bedenk je dan eens in dat wij een cadeau voor ze hebben, een cadeau om dat gat te vullen!'.

Alpha trainingsdag 2015... it's a wrap! Wij hebben er van genoten en zijn benieuwd wat jullie ervan vonden. Laat het ons weten via de enquete die je in je mailbox hebt ontvangen. En we zien je graag de volgende keer weer!

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha