By Marit Smit |

Thelma geeft twee keer per jaar Alpha - Youth

Thelma is op haar 17e voor het eerst in aanraking gekomen met Alpha - Youth. Maar nu, zo’n zes jaar later, is ze er nog steeds niet weg te slaan. Thelma: ‘Het hele jaar door staan mijn woensdagavonden in het teken van Alpha - Youth!’

In Veenendaal geven Thelma en haar team twee keer per jaar Alpha – Youth, en dat gaat ze erg goed af. Thelma: ‘De jongeren blijven elk seizoen komen, en dus blijven wij Alpha geven. Het is ook erg fijn dat de jongeren na een korte periode weer terug kunnen komen met hun vragen. Vorig jaar hadden we een jongen die opnieuw naar Alpha - Youth ging en zelfs vier vrienden meenam. Dat is toch gaaf?’

Maar niet alleen op de jongeren heeft Alpha - Youth een goede uitwerking. Ook het team is heel hecht. Thelma: ‘Omdat we twee keer per jaar Alpha geven, spreken we elkaar het hele jaar door. Hierdoor zijn we een bijzondere groep vrienden geworden. Een groep vrienden die er waarschijnlijk niet zou zijn geweest zonder het aandeel van Christus hierin.’

Het team in Veenendaal bestaat volledig uit jonge mensen. Volgens Thelma is dat dan ook hun kracht: ‘We staan dicht bij de jongeren.’ Thelma is met haar 23 jaar de oudste van het stel, de jongste is 17. Hoe ze dat doen? Door jongeren vanaf het begin te laten meehelpen. Thelma: ‘Na mijn eerste seizoen als deelnemer ben ik al snel in het team gekomen.’

Thelma vindt het mooi om te zien hoe de jongeren op de cursus veranderen. ‘Je ziet hoe bij hen de ogen opengaan, en dat ze ontdekken dat geloven ook anders kan.’ Thelma hoopt dan ook dat ze nog lang door kunnen gaan met het geven van Alpha - Youth. ‘Ik hoop vooral dat de heilige Geest zijn werk kan blijven doen door alle deelnemers heen, en dat Hij ons daarbij kan gebruiken.’

Wil jij ook graag twee keer Alpha - Youth doen? Doe dan mee met onze Adam campagne! Daar lees je hier meer over.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha