Evenementen

Alpha Nederland Training Veenendaal

07/09/2019 09:30 - 07/09/2019 15:30
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Geef je een Alpha of ga je een Alpha, (Pre)Marriage Course of Parenting Children Course geven? Meld je dan aan voor de Alpha Nederland Training zaterdag 7 september 2019 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw cursus. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha, (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De training is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha - Students en Alpha - Senioren.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje 'Marriage en Parenting Courses'

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies waar Alpha naar streeft: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Meer dan 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de Alpha Nederland Training ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleiding. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een inleiding houdt, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening

 • Visie en praktijk

 • Kleine groep

 • Lunch

 • Ministry

 • Alpha - contexten

 • Gebed en aanbidding op Alpha

 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting


Alpha – Senioren

Op 7 september is er (gedeeltelijk) een apart programma voor iedereen die geïnteresseerd is in Alpha – Senioren. We gaan daar o.a. in op het belang van Alpha – Senioren en delen de beste tips in het geven Alpha aan deze doelgroep. Experts komen aan het woord en ervaringsdeskundigen met Alpha – Senioren delen hun verhalen.

Aan het einde van de dag ben je goed voorbereid om een Alpha te gaan geven aan deze specifieke doelgroep.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening

 • Visie voor senioren & wie zijn ze?

 • Hoe geef je Alpha – Senioren?

 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest


Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course, Parenting Children Course of Parenting Teenagers Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de Alpha Nederland Training ontdek je wat jouw cursus inhoudt en hoe die er in jouw context uit kan zien. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage en Premarriage Course en de Parenting Children Course en Parenting Teenagers Course bieden aan jouw kerk of buurt.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening

 • Opening & update Marriage and Parenting Courses

 • Workshop ‘Ken je Cursus’: proeven aan het concept en de inhoud en uitleg van alles wat er bij komt kijken als je de cursus geeft

 • Panelgesprek met ervaren cursusleiders: best practices aan het woord, inspirerende interactie en ruimte voor vragen


Wat je moet weten

De kosten voor de Alpha Nederland Training (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 augustus 2019 betaal je slechts € 15,-

 • Vanaf 1 augustus 2019 betaal je € 17,50.

 • Vanaf 2 september 2019 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de training een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha