Evenementen

Alpha Nederland GLS eXPerience

13/01/2018 08:30 - 13/01/2018 17:00
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Al langere tijd bestaat bij zowel de teams als bij Alpha Nederland de behoefte aan goede toerusting op het gebied van leiderschap. Daarom zijn we in samenwerking met stichting Opwekking de Global Leadership Summit eXPerience (GLS XP) gestart. Een nieuwe leiderschapstrack op de Alpha Nederland Training. Aan het einde van deze dag heb je concrete tools in handen om het leiderschap rondom je cursus nog beter vorm te geven. 

"We kunnen als leiders meer bereiken dan ik voor mogelijk had gehouden. De bijzonder inspirerende sprekers zijn daar de toonbeelden van. Dat geeft een stimulans om te gaan voor je doel."

- Cursusleider

Deze dag is alleen toegankelijk voor teamleden die vanaf 2015 al een landelijke Alpha Nederland Training hebben bezocht. Een geweldige kans om verder te groeien in leiderschap en visie voor je Alpha, Marriage of Parenting Course. Meld je snel aan, want er zijn maximaal 300 plaatsen beschikbaar (vol = vol)!

Wat je moet weten

De eXPerience bestaat uit drie seminars van inspirerende sprekers die via videoproject te volgen zijn. De onderwerpen en sprekers zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

De kosten voor de Alpha Nederland GLS XP (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 december 2017 betaal je slechts € 30,-* 
 • Vanaf 1 december betaal je € 35,-.
 • Vanaf 1 januari 2018 betaal je € 40,-

*Een dag GLS van Willow Creek kost je normaal € 59,- tot € 79,-.  Nu kun je dus voor de helft van de prijs naar de GLS eXPerience!

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

"Een leider die je coacht begint waar jij gebleven bent: jij bent niet het plafond, maar hij begint een verdieping hoger."

- Cursusleider

Aanmelden

Alpha Nederland Training Veenendaal

13/01/2018 08:30 - 13/01/2018 16:30
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal
ALPHA_groupspres-9 [social media].jpg

Geef je een Alpha of ga je een Alpha, (Pre)Marriage Course of Parenting Children Course geven? Meld je dan aan voor de trainingsdag zaterdag 13 januari 2018 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw cursus. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha of (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De trainingsdag is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha - Students en Alpha - Senioren.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje 'Marriage en Parenting Courses'

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies wat Alpha beoogt: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Meer dan 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de trainingsdag ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleidend praatje. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een praatje doet, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening
 • Visie en Praktijk
 • Kleine groep
 • Lunch
 • MInistry
 • Alpha - contexten
 • Gebed en aanbidding op Alpha
 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting

Alpha – Senioren

Op 13 januari is er (gedeeltelijk) apart programma voor iedereen die geïnteresseerd is in Alpha – Senioren. We gaan daarin o.a. in op het belang van Alpha – Senioren en delen de beste tips in het geven Alpha aan deze doelgroep. Experts komen aan het woord en ervaringsdeskundigen met Alpha – Senioren delen hun verhalen.

Aan het einde van de dag ben je goed voorbereid om een Alpha te gaan geven aan deze specifieke doelgroep.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening
 • Visie voor Senioren & wie zijn ze?
 • Hoe geef je Alpha – Senioren?
 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest

Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course of Parenting Children Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de trainingsdag krijg je uitleg over de visie en strategie van de (Pre)Marriage en Parenting Children Course. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course bieden aan kerken, dorpen en steden.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening
 • Visie & Strategie Marriage and Parenting Courses
 • Workshop per cursus: proeven aan het concept en de inhoud, uitleg van alles wat er bij komt kijken als je de cursus geeft en tijd voor vragen
 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest
 • Contextuur: best practices aan het woord, inspirerende interactie en ruimte voor vragen

Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 december 2017 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 december betaal je € 17,50.
 • Vanaf 1 januari 2018 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

 

Leadership Conference 2018

07/05/2018 09:00 - 08/05/2018 20:30
Royal Albert Hall
Kensington Gore
Londen, England, SW7
United Kingdom
Banner.jpg

What is the Leadership Conference?

The Leadership Conference is for you. Whatever your work, whatever your position, whatever your sphere of influence this conference will help to maximise your potential and equip you as a Christian to impact the world around you. Join others from around the globe as we play our part in the evangelisation of the nations, the revitalisation of the Church and the transformation of society.

Hosted by Nicky Gumbel, Vicar of HTB Church and pioneer of Alpha, and his wife Pippa, the Leadership Conference invites you to two days of equipping, ministry and worship.

We zijn van plan om met een mooie groep Nederlanders af te reizen. We hebben de unieke mogelijkheid om vooraf kaarten te reserveren en als we dat met een groep doen, zijn ze goedkoper. Daarnaast verzorgen wij voor alle Nederlanders op de twee conferentiedagen de lunch. Een conferentiekaartje inclusief lunches kost €250 en daarbij komt uiteraard je reis en verblijf (zelf te organiseren). We schatten in dat de totale conferentie daarmee ongeveer 500- 600 euro pp kost.

We zouden het supergaaf vinden als ook jij meegaat en hopen dat het past in jouw plannen voor volgend jaar. We hopen voorafgaand aan de Leadership Conference (op zondagavond 6 mei in Londen) een netwerk- en inspiratie ontmoeting te hebben met alle Nederlanders die meegaan.

We zijn er van overtuigd dat als je meegaat, je geïnspireerd en gelouterd terugkomt met een gegroeide liefde voor de kerk van Christus in de volle breedte. Daarnaast beloven wij een mooie tijd met christenen uit de hele wereld die gezamenlijk aanbidden, leren en naar God luisteren. En dat in de welbekende Royal Albert Hall.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha