Evenementen

De Heilige Huisjestour - Hanne de Vries

01/09/2017 20:00 - 28/10/2017 20:00

Aanbiddingsleider Hanne de Vries, bekend van Opwekking en de EO-Jongerendag, gaat op huiskamertour. Tijdens deze Heilige Huisjestour geeft hij huiskamerconcerten door heel het land, en komt hij ook bij jou in de buurt.

Hoe ziet zo'n concertavond eruit? Hanne zal muziek maken, persoonlijke ervaringen en anekdotes delen en er is genoeg ruimte om gezellig een praatje te maken. Natuurlijk zal hij ook zijn nieuwe single ‘Hier Bij U’ ten gehore brengen. Maar zal ook vertellen hoe je makkelijk met Alpha Youth Film Series bij jou in de huiskamer kunt geven aan vrienden en kennissen.

Meer info vind je op hannedevries-music.com

Alpha Nederland Training Zuid (Weert)

09/09/2017 09:30 - 09/09/2017 16:00
Wijkgebouw Keenterhart
Sint Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert

Opnieuw organiseert Alpha een speciale training in het zuiden van Nederland, om juist die regio extra te ondersteunen in het geven van de cursussen.
Dit jaar is het thema: ‘vergroot de impact van jouw Alpha’ en gaan we dieper in op een paar thema’s rondom het geven van Alpha. Je bent van harte welkom!

Inhoudelijk programma:

 • Inspiratie
 • Vijf manieren om meer deelnemers op je cursus te krijgen
 • Investeren in leiderschapsontwikkeling door middel van Alpha
 • Lunch
 • Verhalen uit de regio
 • Verdiepende workshops
 • Theorie en praktijk over leven door de kracht van Gods Geest

Keuze workshops:

1. Hoe ga je om met moeilijke deelnemers in de kleine groep
In deze workshop kijken we naar vier uitdagende situaties in de kleine groep: 1) moeilijke vragen, 2) dominante deelnemers, 3) sociaal wenselijke antwoorden en 4) 'hak-op-de-tak-gesprekken'. Hoe ga je hiermee om en hoe reageer je? Met praktijkvoorbeelden worden enkele gesprekstechnieken geoefend en er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen.

2. Geestelijke strijd op Alpha, hoe ga je ermee om?
Zowel bij deelnemers aan Alpha als bij de teamleden kan geestelijke strijd ontstaan. Wat is geestelijke strijd, hoe en waar ontstaat het? Hoe reageer je hierop binnen je team en hoe naar de deelnemer(s)? We bespreken enkele Bijbelse voorbeelden en nemen tijd voor het uitwisselen van onze eigen ervaringen.

3. Een introductie op de Parenting Course
De Parenting Children Course bestaat uit vijf thema’s en geeft deelnemer de gelegenheid om na te denken over vragen als ‘Waar voed ik mijn kind(eren) toe op..?’ ‘Waarom en hoe stel ik grenzen?’ ‘Hoe help in mijn kind in het ontwikkelen van sociale vaardigheden?’
Maak kennis met deze krachtige opvoedingscursus die ouders helpt om stil te staan bij hun rol als opvoeder. Wat is de Parenting Children Course, waarom zou je zo’n cursus organiseren en hoe doe je dat? Tijdens deze interactieve workshop kijken we hoe de Parenting Course jou kan helpen om je kerk, buurt of woonplaats tot zegen te zijn.  

Wat je moet weten

De kosten voor de training (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 27 augustus 2017 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 28 augustus 2017 betaal je €20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de training een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Alpha Nederland Verdiepingstrack

16/09/2017 08:30 - 16/09/2017 16:30
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Steeds meer teams zijn op zoek naar manieren om verdiepend met deelnemers te blijven optrekken. Jezus volgen en op Hem lijken is een langer proces dan de kennismaking die Alpha biedt. Op veel plekken is de stap van Alpha naar een kerkdienst groot en biedt dat soms niet de juiste invulling voor de volgende stap in dit groeiproces.

Op deze verdiepingstrack tijdens de Alpha Nederland Training willen we meer handvatten bieden om het ‘verder-na-Alpha’ in te richten. Niet in een programma of een volgende cursus, maar door te kijken naar hoe Jezus zijn discipelen bij de hand nam en hen leerde Zijn volgeling te zijn.

Op deze dag willen we specifiek stil staan bij

 • de kracht van verschillende groepsgroottes
 • hoe je deelnemers op een uitdagende manier kan helpen om te groeien als volgeling van Jezus
 • welke cruciale rol jij daarin speelt als leider

Ontvang praktische input, hoor inspirerende voorbeelden uit de praktijk en ga met een persoonlijk plan naar huis.

Aan deze dag wordt invulling gegeven in samenwerking met Rudolf Setz en Jaap Ketelaar van Nederland Zoekt.

Rudolf Setz:
Rudolf is directeur van Nederland Zoekt en voorganger van Assen Zoekt. Assen Zoekt is ontstaan vanuit een Alpha en sindsdien is Rudolf Alpha op effectieve wijze blijven inzetten en is zijn gemeente gegroeid tot meer dan 200 betrokkenen. Hij is een Alpha-freak en gaf de Alpha-cursus meer dan 30 keer.

Rudolf Setz

Rudolf Setz

Jaap Ketelaar:
Jaap is predikant, trainer en coach op het gebied van leiderschap, missie en verandering. Hij begeleidde ruim 10 kerken in veranderingsprocessen. Jaap is kerkplanter in Wageningen en trainer voor Nederland Zoekt.

Jaap Ketelaar

Jaap Ketelaar

Voor wie?

Deze dag is alleen toegankelijk voor Alpha-teamleden die vanaf 2015 al een landelijke Alpha Nederland Training hebben bezocht. 

Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 augustus 2017 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 augustus betaal je € 17,50.
 • Vanaf 1 september 2017 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

 • Klik hieronder op de button om je aan te melden.
 • Op maandag 11 september ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie, waaronder een routebeschrijving.

Alpha Nederland Training Veenendaal

16/09/2017 08:30 - 16/09/2017 16:30
De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

Geef je een Alpha of ga je een Alpha, (Pre)Marriage Course of Parenting Children Course geven? Meld je dan aan voor de trainingsdag zaterdag 16 september 2017 in Veenendaal. Deze dag is dé kans voor beginnende teamleiders en teamleden om getraind te worden in alle aspecten van jouw cursus. Nodig al je teamleden uit en maak een ijzersterke start met jouw Alpha of (Pre)Marriage of Parenting Children Course.

Op de Alpha Nederland Training ontmoet je honderden mensen uit het hele land. Je wisselt ervaringen uit, leert alles wat je moet weten om je cursus te geven en gaat geïnspireerd en bemoedigd weer naar huis. De trainingsdag is voor Alpha in alle contexten, dus ook voor Alpha - Youth, Alpha - Business, Alpha - Prisons, Alpha-Students.

Alpha

Voor onze relatiecursussen, zie hieronder het kopje 'Marriage en Parenting Courses'

Een ontmoeting met Jezus? Dat gun je toch iedereen?! Je vrienden, buren, familie, kennissen, collega's en vul zelf maar in. En dat is precies wat Alpha beoogt: een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.

Meer dan 20 jaar heeft Alpha zich bewezen als een goed concept. Alle ‘do’s and dont’s’ zijn inmiddels bekend en veel deelnemers zijn er enthousiast over. Hoe geef je een goede Alpha? We helpen je graag door je daarin te trainen en praktijkervaring met je te delen.

Wat deze dag je oplevert

Na afloop van de trainingsdag ben je helemaal up to date met het concept van Alpha. Je krijgt informatie over wat Alpha precies is, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Je wordt toegerust in het leiden van een kleine groep en het houden van een inleidend praatje. Het wordt een dag vol afwisseling van theorie, voorbeelden en praktijk. We gaan je niet alleen vertellen hoe je een praatje doet, we gaan het ook voordoen. Ook een onderwerp als 'het gesprek in de kleine groep' en 'persoonlijke voorbede (ministry)' lichten we toe én brengen we in de praktijk. Daarnaast nemen we tijd voor aanbidding, getuigenissen, gebed en ontmoeting.

Programmaonderdelen:

 • Opening
 • Visie en Praktijk
 • Kleine groep
 • Lunch
 • MInistry
 • Alpha - contexten
 • Gebed en aanbidding op Alpha
 • Getuigenissen, nieuws en afsluiting

Nieuw! Alpha – Senioren

Op 16 september is er voor het eerst (!) een (gedeeltelijk) apart programma voor iedereen die geïnteresseerd is in Alpha – Senioren. We gaan daarin o.a. in op het belang van Alpha–Senioren en delen de beste tips in het geven Alpha aan deze doelgroep. Experts komen aan het woord en ervaringsdeskundigen met Alpha – Senioren delen hun verhalen.

Aan het einde van de dag ben je goed voorbereid om een Alpha te gaan geven aan deze specifieke doelgroep.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening
 • Visie voor Senioren & wie zijn ze?
 • Koffiepauze
 • Hoe geef je Alpha – Senioren?
 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest
 • Levensvragen en Senioren

Marriage en Parenting Courses

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Dat geldt ook voor de teams die de Marriage Course, Premarriage Course of Parenting Children Course gaan geven. En wat is er beter dan goed getraind, toegerust en opgebouwd aan een nieuwe cursus te beginnen?

Tijdens de trainingsdag krijg je uitleg over de visie en strategie van de (Pre)Marriage en Parenting Children Course. We bespreken de inhoud en uitdagingen van het geven van de cursussen en gaan in op de mogelijkheden die de Marriage, Premarriage en Parenting Children Course bieden aan kerken, dorpen en steden.

Programma

 • Gezamenlijke dagopening
 • Visie & Strategie Marriage and Parenting Courses
 • Koffiepauze
 • Workshop per cursus: proeven aan het concept en de inhoud, uitleg van alles wat er bij komt kijken als je de cursus geeft en tijd voor vragen
 • Gezamenlijk programma: werken uit de kracht van de Heilige Geest
 • Contextuur: best practices aan het woord, inspirerende interactie en ruimte voor vragen

Wat je moet weten

De kosten voor de trainingsdag (inclusief lunch, koffie en thee) per persoon zijn afhankelijk van het moment van aanmelden.

 • Bij aanmelden vóór 1 augustus 2017 betaal je slechts € 15,-
 • Vanaf 1 augustus betaal je € 17,50.
 • Vanaf 1 september 2017 betaal je € 20,-

We hebben de tarieven zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen. Kostendekkend zijn deze prijzen echter niet. Daarom houden we tijdens de trainingsdag een collecte voor het werk van Alpha Nederland.
Als de kosten een bezwaar voor je zijn, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Om onduidelijkheden te voorkomen over je reservering hanteren we deze voorwaarden, die gaan o.a. over je betaling en kosten bij annulering.

Aanmelden

 • Klik hieronder op de button om je aan te melden.
 • Op maandag 11 september ontvang je van ons een e-mail met de laatste informatie.
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha