Persbericht

by Alpha Nederland afd. communicatie


Persbericht - EMBARGO tot 1 september 2016


Wereldwijde Alpha – Campagne

Het grootste avontuur van Bear Grylls

Driebergen, 31 augustus 2016 - De bekende avonturier Bear Grylls vertelt vanaf 1 september het verhaal over zijn grootste avontuur. Hij is het gezicht van de eerste wereldwijde campagne van Alpha. Sinds de eerste cursus in de Londense kerk Holy Trinity Brompton is Alpha de hele wereld over gegaan. Inmiddels hebben 29 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

De Alpha – Campagne gaat van start met billboards aan de snelweg, posters op treinstations en reclameborden en spandoeken door het hele land. Tegelijkertijd start een wereldwijde campagne. De campagne is ook op social media zichtbaar, met onder meer een korte video van Bear Grylls. Het doel is mensen uit te nodigen een Alpha te doen.

Avontuurlijk leven

Bear Grylls is bekend geworden als hèt gezicht van avontuur en survival. Ruim 1,5 miljard kijkers volgen zijn avonturen op de voet op tv en internet. Bear is heel enthousiast over Alpha. En omdat hij - samen met zijn vrouw Shara - zelf deelnemer is geweest, weet hij wat voor impact Alpha kan hebben op mensen die op zoek zijn naar de zin van hun leven. Bear Grylls vertelt in het Alpha-filmpje over zijn grootste avontuur: “Hoe kun je een avontuurlijk leven leiden? De eerste stap is altijd het moeilijkst. Daar heb je de meeste moed voor nodig. Ik heb geleerd om niet voor die angst weg te rennen maar het gewoon te doen. Mijn christelijk geloof gaat een beetje op en neer, zoals iedere relatie. Er zijn worstelingen en twijfels, maar het bracht zo vaak licht op een donker pad, warmte op een koude berg en kracht in een uitgeput lichaam. Ik weet nog dat ik de top van de Everest opkroop en de sneeuw van mijn masker veegde om de ronding van de aarde te zien. Maar een eenvoudig geloof vinden dat mijn leven versterkt? Dat was mijn grootste avontuur.”

Vragen stellen

Alpha is: met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. In tien bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Ze eten samen, krijgen een inleiding over een onderwerp en praten daar in kleine gespreksgroepjes over door. Alpha wordt door veel verschillende kerkelijke stromingen aangeboden.

Pionier en auteur Nicky Gumbel heeft Alpha ontwikkeld en bijgedragen aan de wereldwijde verspreiding van de cursus. Hij zegt: “Of je nu zakenman of tv-avonturier bent, iedereen heeft zijn eigen vragen over het leven die het waard zijn om te onderzoeken. We zijn blij dat Bear Grylls zijn verhaal doet in deze campagne. Met zijn wereldwijde bereik hopen we nog veel meer mensen te inspireren om hun levensvragen te stellen op Alpha. Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Ook in jouw omgeving wordt een Alpha gegeven. Ik moedig je aan om het gewoon te proberen.”

Wereldwijd

Alpha organiseert jaarlijks campagnes om bekendheid te geven aan de cursus, ook in Nederland. Maar dat de campagne wereldwijd gevoerd wordt, is voor het eerst. Meer informatie over Alpha is te vinden op alphacursus.nl.


Einde persbericht- EMBARGO tot 1 september 2016


Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha