SEPA-incasso

Graag informeren wij u als donateur met een doorlopende machtiging over de regels die gelden voor de SEPA-incasso (automatische machtiging). SEPA (Single Euro Payments Area) is de gemeenschappelijke betaalmarkt van de landen die de euro gebruiken. De SEPA-incasso is de Europese incasso die sinds 1 februari 2014 in gebruik is in Nederland. Ook Alpha Nederland is in 2014 overgestapt op de SEPA-incasso. Hieronder hebben we de informatie voor u op een rijtje gezet:

‘Oude’ machtiging: Heeft u uw machtiging afgegeven vóór de invoering van de SEPA-incasso (2014)? Dan blijft deze machtiging gewoon geldig.
Incassomoment: Het door u opgegeven bedrag wordt rond de laatste donderdag van de maand van uw rekening afgeschreven.
Incassant ID: Ons incassant ID is: NL62ZZZ320851920000.
Machtigingskenmerk: Bij uw SEPA-incasso hoort een uniek kenmerk, waaraan de door u afgegeven machtiging te herkennen is. Uw machtigingskenmerk staat bij het afgeschreven bedrag op uw rekeningafschrift.

Veelgestelde vragen over SEPA

Wat moet ik doen?
U hoeft zelf niets te doen. De door te voeren wijzigingen die SEPA met zich meebrengt worden door de banken, overheid en organisaties uitgevoerd.

Verandert er iets aan het geven via machtigingen?
Ja, met de nieuwe regels zijn wij verplicht u vooraf te informeren over het moment waarop het door u opgegeven bedrag van uw rekening wordt afgeschreven. Het incassomoment valt bij Alpha Nederland om en nabij de 28e van de maand. Wanneer u ons machtigt om een bedrag van uw rekening af te schrijven, ontvangt u van ons een machtigingskenmerk als referentie. Dit machtigingskenmerk komt op het rekeningafschrift van uw bankrekening te staan.

 

IBAN

Het betalingsverkeer in Nederland is sinds 1 februari 2014 veranderd, omdat de eurolanden de regelgeving met betrekking tot het betaalverkeer gelijkgetrokken hebben. Een onderdeel daarvan is dat we allemaal overgestapt zijn op IBAN (het internationale bankrekeningnummer). Deze omschakeling wordt geregeld door de overheid, banken, bedrijven en organisaties. U hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Veelgestelde vragen over IBAN

Hoe kan ik mijn huidige rekeningnummer naar IBAN overzetten?
U hoeft uw rekeningnummer niet zelf om te zetten. Dit heeft uw bank voor u gedaan.

Is mijn adresboek bij het internetbankieren automatisch omgezet?
Het adresboek in uw internetbankieromgeving is door uw bank omgezet naar IBAN. U bent hierover door uw eigen bank geïnformeerd.

Wat is IBAN eigenlijk?
IBAN staat voor International Bank Account Number, een standaard voor bankrekeningnummers in het (internationale) betalingsverkeer. Dit rekeningnummer wordt in elk land op een soortgelijke wijze opgebouwd. Het nummer bestaat uit een landcode van twee letters (voor Nederland is dat NL),
een controlegetal van twee cijfers en een getal voor de rekeningidentificatie (voor ‘oude’ bankrekeningen is dat het rekeningnummer, voorafgegaan door één of meer nullen). In Nederland bestaat IBAN uit 18 tekens.

Wat is het IBAN van Alpha Nederland?
Het IBAN van Alpha is NL07 RABO 0372 9695 85

Waar vind ik de IBAN van mijn eigen bankrekening?
Uw IBAN staat op uw rekeningafschriften en is te zien in uw internetbankieromgeving. Ook kunt u uw IBAN vinden door uw ‘oude’ rekeningnummer in te voeren op: www.overopiban.nl.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

Alpha Nederland

Stichting Alpha-cursus Nederland
Hoofdstraat 51A
3971 KB Driebergen

(0343) 74 50 70

IBAN: NL07 RABO 0372 9695 85
Uw gift aan Alpha Nederland vernieuwt mens en maatschappij.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha