By Alpha Nederland afd. communicatie |

Alpha Nederland lanceert nieuwe opvoedcursus

Deze maand lanceert Alpha Nederland een nieuwe cursus: de Parenting Teenagers Course. “Met deze nieuwe opvoedcursus willen we kerken een middel in handen geven om tussen ouders het gesprek over opvoeding te faciliteren,” vertelt Dorine Sommer, relatiemanager bij Alpha Nederland.

De Parenting Teenagers Course helpt ouders van tieners om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s als zelfstandigheid, behoeftes, grenzen, social media en verantwoordelijkheid. 

Handvatten voor een open opvoedgesprek

“Het is de bedoeling dat deze cursus ouders met elkaar verbindt,” legt Sommer uit. “We horen van kerkleiders dat ze er de noodzaak van inzien met het thema opvoeding bezig te zijn. Ze vinden het lastig om ouders daarin te inspireren. De Parenting Teenagers Course kan hierbij helpen op een niet-belerende, maar open en respectvolle manier. De perfecte opvoeding bestaat immers niet.”

Omdat ouders soms moeilijk tijd kunnen vinden in hun drukke familie-agenda’s, is de manier waarop de cursus gegeven wordt vrij in te vullen. De cursus kan in een kerkgebouw of buurthuis plaatsvinden, maar ook op een school of in een huiskamer. De cursus kan in vijf of tien bijeenkomsten gegeven worden en is geschikt voor zowel binnen de kerk als daarbuiten.

Tweede opvoedcursus

Dit is de tweede opvoedcursus die Alpha Nederland uitgeeft. Eerder bracht de organisatie de Parenting Children Course uit. “De Parenting Children Course richt zich op ouders met kinderen in de leeftijd van nul- tot en met tien jaar. Inmiddels worden er tientallen Parenting Children Courses gegeven in Nederland, en er bleek ook voldoende interesse voor een cursus die geschikt is voor ouders van tieners.”

“Hoewel de thema’s ongeveer hetzelfde zijn, is de insteek hiervan voor tieners natuurlijk heel anders,” gaat Sommer verder. “Grenzen voor een vierjarige zijn immers zo verschillend van grenzen voor een veertienjarige. Daar was nieuw materiaal en dus deze nieuwe cursus voor nodig. We willen ervoor zorgen dat de gesprekken over opvoeden open gesprekken worden. We geven tips om bestaande, lastige situaties eens van een andere kant te bekijken.” 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Als kerk de samenleving transformeren

“Het is ons verlangen om kerken te ondersteunen om de samenleving te transformeren. Met beide Parenting Courses geven we de kerk tools in handen om ouders te ondersteunen en te inspireren in hun taak als opvoeders.” 

“Sterke gezinnen zijn niet alleen nu van waarde,” vult Sommer aan, “maar ook voor volgende generaties. Een positief gezinsklimaat heeft een domino-effect. Het is gaaf als de kerk daaraan bijdraagt. Bovendien is de cursus ook missionair in te zetten.”

Lancering op trainingsdag voor cursusleiders

De Parenting Teenagers Course wordt 12 januari op de trainingsdag van Alpha Nederland officieel gelanceerd. Tijdens die Alpha Nederland Training komen honderden cursusleiders van Alpha’s en Marriage en Parenting Courses bij elkaar om te leren hoe ze hun cursus het best kunnen geven.

Ontdek hoe de Parenting Teenagers Course er in uw buurt of kerk uit kan zien. Kijk op alphanederland.org/parentingcourse voor meer informatie.

Over de organisatie

Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich inzet voor: evangelisatie van Nederland, vitalisering van de kerk en transformatie van de samenleving. Alpha Nederland biedt naast Alpha ook Alpha - Youth, Alpha - Students, Alpha - Prisons en Alpha - Senioren aan. Ook is zij uitgever van de Marriage en Parenting Courses. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast werkt Alpha Nederland samen met partners aan de Worship Central Course en de Prayer Course. Alpha Nederland wil de lokale kerk toerusten en dienen bij haar missie om mensen te helpen een leven met Jezus te ontdekken en te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over het werk van Alpha Nederland op alphanederland.org/organisatie.

Meer informatie of een interview? 
Neem contact op met Dorine Sommer, via email: dorine@alphanederland.org of telefoon: 0343 74 50 70.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha