By Alpha Nederland afd. communicatie |

We zijn gepassioneerd over eenheid

F.jpg

 “Ik heb meer liefde gekregen voor katholieken,” zei een Nederlandse ondernemer tegen me nadat hij mee was geweest naar de Leadership Conference in Londen van Alpha International. Protestanten en katholieken samen in een zaal, biddend en aanbiddend, lerend en luisterend naar God en naar elkaar. Kort daarna zei een katholieke priester: “Deze conferentie heeft mij geholpen om mijn protestante broers en zussen veel beter te begrijpen”.

Eenheid ligt in de kern van ons geloof. Het is Jezus’ hogepriesterlijk gebed dat wij één zijn (zie Johannes 17). Hij is gestorven om verzoening en eenheid te brengen. Laten we God danken dat verschillende denominaties toenadering zoeken tot elkaar en dat er eenheid groeit binnen de kerk.

Ik geniet ervan dat Alpha in zoveel verschillende kerken gegeven wordt. Ook lokaal wordt er veel samengewerkt tussen kerken rondom Alpha en de Marriage en Parenting Courses. Het is een van de belangrijkste waarden van Alpha Nederland: wij zijn gepassioneerd over eenheid!

Als Alpha Nederland zoeken we actief naar samenwerking tussen de verschillende denominaties, omdat we zien dat Alpha overal werkt als Jezus centraal staat. We vinden ook steeds meer ingangen in de katholieke kerk. Dankzij het boek, Als God renoveert, dat we samen met de katholieke uitgeverij Adveniat uitgeven, kunnen we parochies ondersteunen om tot bloei te komen. We proeven het verlangen van de parochies om meer missionair gefocust te zijn. Met Alpha hebben we een instrument in handen dat die missionaire houding ondersteunt.

We zien hierin Gods beweging naar eenheid en willen daar graag in meebewegen. Maar juist waar we eenheid zoeken en het evangelie verkondigen, kunnen we ook tegenstand verwachten. Eenheid is geen gelopen race, we moeten ons er steeds weer voor inzetten om tot elkaar te komen. Jezus bidt: ‘Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden.’

Wil je meebidden voor eenheid in de kerk en onder christenen?

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha