Voor wie?

Alpha

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: "Waarom ben ik hier?" en "Wat is eigenlijk de zin van het leven?" Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz. Soms worden die vragen weer weggestopt, maar liever zien we natuurlijk dat die vragen gesteld worden op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen. Een Alpha vindt meestal 's avonds plaats en start vaak met een heerlijke maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema. Na de inleiding ga je uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. In totaal hebben al meer dan 265.000 mensen Alpha in Nederland gevolgd. Wil jij een Alpha geven? Wil jij op een ontspannen manier iets van Jezus liefde delen? Dat kan heel eenvoudig. Grijp je kans, volg een van onze trainingsdagenbestel de cursusmaterialen en registreer en organiseer een cursus in jouw gemeente of wijk!

Youth

Jongerenwerk is belangrijker dan ooit! Volgens onderzoek zijn jongeren namelijk steeds meer op zoek naar spiritualiteit, de zin van het leven. Wat maakt mij gelukkig? En waarom ben ik hier eigenlijk?

Bij Alpha - Youth kunnen ze terecht met die vragen. Ze treden in de voetsporen van 50.000 jongeren in Nederland… Dus geef ze die ruimte, en start met Alpha - Youth! 

Alpha - Youth is makkelijk om te organiseren. We hebben de planning, praatjes en nog veel meer online staan voor jou. Je kunt dus direct aan de slag! 

Heb jij hart voor jongeren? En gun je ze een levende relatie met Jezus? Registreer je dan nu om met Alpha te beginnen en kom langs op een van onze trainingsdagen. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

Sinds kort hebben we ook de Gratis Alpha Youth Film Series. Meer weten? Klik hier.

Students

In Nederland studeren zo’n 600.000 jongeren die zich in een unieke levensfase bevinden: de studententijd. Een levensfase waarin vaak wordt gekozen voor een nieuwe levensomgeving, nieuwe vriendschappen worden gesloten en natuurlijk druk wordt nagedacht over levensvragen. Tegelijkertijd kampen veel studenten met eenzaamheid, worstelen ze met hun identiteit en met het maken van keuzes. Alpha is dé plek voor studenten om na te denken over levensvragen, identiteit en richting in hun leven. Daarnaast is Alpha de ideale plek om nieuwe vriendschappen te sluiten. Meer lezen? Klik hier.

Alpha - Students is makkelijk te organiseren. Alle praatjes, en nog veel meer, staan online! Je kunt dus direct aan de slag!

Heb jij hart voor (je mede)studenten? Wil je Alpha voor hen organiseren? Registreer je dan nu om met Alpha te beginnen, en kom langs op een van onze trainingsdagen.

Senioren

In 2040 zijn er naar verwachting bijna 5 miljoen (!) Nederlanders in de 65+ leeftijdscategorie. Een enorme groep in onze samenleving! En een groep die in een speciale levensfase zit met betrekking tot levensvragen. Een leeftijdsgroep waar regelmatig sprake is van eenzaamheid. We weten dat Alpha een prachtige plek kan zijn om met anderen in gesprek te gaan over levensvragen en dat aan het einde van een Alpha de deelnemers naar elkaar zijn toegegroeid, uit het isolement. Daarom is er Alpha – Senioren.

 

Alpha-Senioren biedt een plek om op een ontspannen en vrijblijvende manier in gesprek te gaan met generatiegenoten over het christelijk geloof.

 

Alpha – Senioren is makkelijk te organiseren. Alle praatjes staan uitgeschreven. Je kunt dus direct aan de slag. Heb jij hart voor ouderen? Wil je een Alpha voor hen organiseren? Registreer je dan nu om met Alpha te beginnen en kom langs op een van onze trainingsdagen. Wil je meer informatie over Alpha-Senioren? Klik dan hier

Prisons

Alpha - Prisons is eigenlijk gewoon Alpha, maar dan aangepast voor gebruik in penitentiaire inrichtingen. Alpha - Prisons ontstond in 1994 in Engeland toen twee gedetineerden vroegen om een Alpha en vanaf dat moment heeft het een ongekende vlucht genomen. Op dit moment wordt in 75% van de Engelse gevangenissen Alpha gegeven. Alpha gaat de hele wereld over: In 80 landen is Alpha inmiddels een feit in mannen-, vrouwen- en jeugdgevangenissen. De ‘Bijlmerbajes’ was in 2001 de eerste locatie voor een Alpha - Prisons in Nederland. In 2014 draait Alpha in ongeveer 10 penitentiaire inrichtingen. 

In de gevangenis heeft Alpha dezelfde onderwerpen, maar de inhoud, het materiaal en de opzet zijn aangepast aan de leefwereld en behoeften van gedetineerden. In Nederland is de Christelijke Geestelijke Verzorging binnen de gevangenis verantwoordelijk voor de opzet van Alpha. Een team van speciaal getrainde vrijwilligers uit lokale kerken ondersteunt bij de uitvoer van de cursus. Deelname is in principe mogelijk voor alle gedetineerden die toegang hebben tot een groepsactiviteit.

Waar wacht je nog op? Registreer jouw Alpha en meld je aan voor onze trainingsdagen.

Business

Veel ondernemers en zakenmensen stellen zichzelf de volgende vragen:

  •  Is er meer dan winst, succes, mijn onderneming en mijn werk?
  • Wat is de zin van mijn bestaan? 
  • Hoe kan ik het leven begrijpen? 

Op Alpha – Business wordt er over deze en andere levensvragen gepraat. Het concept is hetzelfde als bij Alpha, alleen de doelgroep is anders; namelijk ondernemers en zakenmensen.

Alpha - Business wordt doorgaans één keer per week gehouden. De bijeenkomsten beginnen met een ontspannen ontmoeting of een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema. Aansluitend is er gelegenheid om, in kleine groepen, van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Daarnaast wordt een weekend (vaak vrijdagavond en zaterdag) georganiseerd, afhankelijk van de wensen van de deelnemers.

Heb jij veel ondernemers en/of zakenmensen in je netwerk en deel je graag je geloof met hen? Start dan Alpha – Business op! Je kunt daarvoor contact opnemen met CBMC

Meer informatie: www.businessalpha.nl of bekijk het filmpje.Alpha op de werkplek

Alpha op de werkplek vormt een uitdagende nieuwe gelegenheid om met collega’s over het geloof in gesprek te raken. De cursus is toegankelijk voor iedere medewerker van een organisatie (bedrijf, ministerie, non-profitorganisatie, enz.) die: meer wil weten van het christelijk geloof, pas christen is geworden of de basis van het geloof (nog) eens wil doordenken. Neem voor meer info contact op met ons kantoor, info@alphanederland.org of bel (0343) 74 50 70. Voor specifieke en praktische informatie zie de site www.bedrijfsgebed.nl.

Overig

In sommige steden wordt Alpha georganiseerd voor senioren. Ook zijn er steden die Alpha geven voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast deze Alpha varianten is er ook Alpha in een Rooms-katholieke context. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op. Ook als je Alpha wilt doen met een doelgroep die hier niet bij staat.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha